Iets meer dan een jaar geleden moesten we afscheid nemen van David Bowie. Een creatieve duizendpoot met een patent op excentrieke alter ego’s, met Ziggy Stardustals een van de allerbekendste.
De concertfilm ‘Ziggy Stardust & the Spiders from Mars’ toont ons hetmemorabele afscheidsconcert uit 1973 waarin Bowie het einde van Ziggy Stardust aankondigde. Mét een exclusieve docu die speciaal voor de bioscoop gedraaid werd.
(Her)ontdek het muzikale genie van David Bowie op 7 maart bij Kinepolis!
David Bowie had een patent op excentrieke alter ego’s, met Ziggy Stardust als een van de allerbekendste. Met zijn band The Spiders from Mars speelde hij op 3 juli 1973 een historisch concert in de Londense concertzaal Hammersmith Odeon. Historisch omdat Bowie/Stardust aan het einde van het optreden het einde van Ziggy Stardust and the Spiders from Mars aankondigde. Tot grote verbazing van zijn publiek én van de overige bandleden, die van niets wisten.
De digitaal geremasterde versie van deze concertfilm brengt je niet alleen dit memorabele concert, maar ook een 30 minuten durende documentaire met enkele van de bandleden van de originele Ziggy-tour en een exclusief interview met Woody Woodmansey en Q / MOJO-redacteur Phil Alexander. Zij geven ons een unieke kijk op de gebeurtenissen in de Hammersmith in 1973. De docu werd speciaal opgenomen voor de bioscoop.
Ontdek dit uniek concert in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Luik.
Let op: De docu is Engelstalig gesproken en niet ondertiteld.
Www.kinepolis.be