De Geitetrofee voor meest verdienstelijke inwoner of vereniging van Wilrijk gaat dit jaar naar basketclub Red Vic. De uitreiking tijdens de Wilrijkse oudejaarsdrink vormde meteen het startschot van het meerdaags festival Wintervonk.
Ruim 1300 Wilrijkenaren klonken op woensdag 28 december op een geslaagd 2016 en een voorspoedig 2017. Op de Bist trakteerde het district hen op drank, hapjes en een warme wintermuts.
De bezoekers van de oudejaarsdrink verkozen ook de winnaar van de Geitetrofee. Red Vic behaalde de meeste stemmen. Districtsvoorzitter Kristof Bossuyt: “Red Vic is een mooie winnaar. De club vierde dit jaar zijn vijftigjarig bestaan en hoewel Red Vic tot ver buiten Wilrijk bekendheid geniet, is de club nog steeds sterk verankerd in de Valaarwijk. Maar ook de andere genomineerden – Willem Magits en de lesgevers van de computercursussen voor 55-plussers – waren sterke kandidaten.”
Wintervonk uit de startblokken
Meteen na de uitreiking van de Geitetrofee schoot Wintervonk uit de startblokken. Het meerdaags festival met onder meer muziek, kinderanimatie, theater en comedy lokte tijdens zijn openingsavond meer dan 2000 bezoekers. Die genoten van een vuur- en bellenspektakel en optredens van de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo en Dansstudio Swing. Daarna openden The Whodads de concerttent. Districtsschepen voor cultuur Hans Ides: “Wilrijk loopt duidelijk warm voor Wintervonk, en dat doet mij plezier. De komende dagen staat er nog heel wat te gebeuren, zoals optredens van Ertebrekers, Soulsister en een spetterende eindejaarsparty met Adriaan Van den Hoof.” Maar Wintervonk serveert ook onder meer comedy met Jens Dendoncker en David Galle, cinema en theater van lokale groepen.