Ballroom Project is terug voor zijn vijfde editie tussen 18 en 21 mei 2023, tijdens Antwerp Art Weekend. Onder leiding van curator Ilse Roosens brengt het project 25 galeries samen en onthult het een thematische, multidisciplinaire tentoonstelling. Slechts twee galeries komen uit Antwerpen: de medeorganisatoren Base-Alpha Gallery en DMW Gallery. 11 andere galeries liggen uitsluitend in België en nog 12 anderen hebben vestigingen in het buitenland. De volledige lijst van deelnemende kunstenaars wordt binnenkort in samenwerking met de galeries bekendgemaakt. Het project vindt opnieuw plaats in BorGerHub, het voormalige gerechtsgebouw van Borgerhout, in Antwerpen, België. Het thema van dit jaar? De schelp – een symbool van bescherming, een schuilplaats, een thuis.

Ballroom Project is een uniek creatief en commercieel platform dat galeries en kunstenaars uit de hele wereld bij elkaar wil brengen. Door nationale en internationale galeries en kunstenaars met elkaar in contact te brengen, bevordert het project een gevoel van gemeenschap en samenwerking binnen de kunstwereld, wat ervoor zorgt dat elk kunstwerk in het best mogelijke licht wordt gepresenteerd. In tegenstelling tot traditionele kunstbeurzen, maakt het project gebruik van een getalenteerde curator die een tentoonstellingsconcept creëert op basis van inzendingen van deelnemende galeries. De deelnemers kunnen drie werken inzenden, ongeacht de kunstdiscipline, hetzij van dezelfde kunstenaar, hetzij van drie verschillende kunstenaars.

Dankzij de curator van Ballroom Project wordt de tentoonstelling afgestemd op de specifieke dynamiek van de tentoonstellingsruimte, waardoor enerzijds een meeslepende en boeiende ervaring voor de bezoekers ontstaat en anderzijds een breder publiek kan worden bereikt. Ballroom Project is een spannend en innovatief platform dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een niet te missen evenement voor kunstliefhebbers in Antwerpen en daarbuiten, waarbij bezoekers kennismaken met nieuwe en spannende kunstenaars en galeries van over de hele wereld. Of je nu een kunstliefhebber of een kunstprofessional bent, Ballroom Project biedt een unieke kans om je onder te dompelen in de wereld van de hedendaagse kunst.

Voor zijn vijfde editie vindt Ballroom Project plaats in het voormalige Justitiepaleis van Borgerhout, dat een elegant, huiselijk en open karakter heeft, waardoor het de perfecte locatie is om een dialoog aan te gaan met de wonderen van de kunstwereld. Het project is een initiatief van de lokale spelers Base-Alpha Gallery en DMW Gallery, twee galeries met sterke banden met de Antwerpse kunstscene. Ballroom Project vindt plaats tijdens het Antwerp Art Weekend van 18 tot 21 mei 2023.

Deelnemende Galeries

Praktische Informatie

Ballroom Project #5
18—21.05.2023

BorGerHub, Turnhoutsebaan 92
2140 Antwerp, Borgerhout

Curator: Ilse Roosens

Opening: donderdag 18.05.2023
11-18u Openingsuren
18-21h 
Vernissage

Vrijdag 19.05—zondag 21.05.203
11-18h Openingsuren

www.ballroom-project.be

Foto : Delphine Hennelley, Summers Lease, 2022, gerepresenteerd door Waldburger Wouters