Wit sneeuwtapijt of een stralende lentezon? Je living is nog steeds de knusse place to be om te genieten van live concerten. B-Jazz 2021 Rewind is goed voor uitdagende en gevarieerde livestreams met 10 jazzbands uit de VS, Zwitserland, Spanje, Nederland en België. Jong en muzikant? Check zeker de oproepen voor Jong Jazztalent Gent & Imagine Music Experience.

Zaterdag is het zover! B-Jazz – dit jaar even geen internationale wedstrijd – gaat online met exclusieve streaming concerten, 5 zaterdagen op een rij. Telkens met een winnende band van één van de voorbije edities en jong jazztalent uit eigen land, gepresenteerd door Mark Lefever. Kijk jij mee?

Normaal gesproken zouden de zes bands die waren geselecteerd om B-Jazz 2020 te spelen volgend weekend naar Leuven, België zijn gekomen. Maar zoals je misschien hebt gemerkt, zijn we op dit moment nog steeds niet ‘terug naar normaal’ …

Omdat we niet alleen willen zitten kijken, hebben we besloten om voor een alternatief evenement te gaan , online en 100% COVID-19 proof !
In samenwerking met de Leuvense Jazz festival zullen we presenteren concerten door alle voorgaande winnaars van B-Jazz International Contest sinds 2015 , telkens ondersteund door een jonge, opkomende Belgische jazz band .

We zijn blij om aan te kondigen dat we al 8 van de 10 live concerten hebben opgenomen en dat de overige twee in voorbereiding zijn.
Hierbij is al het schema van de gratis online evenementen en meer informatie over elk van hen zal binnenkort volgen.
U kunt deze dagen al in uw agenda markeren …

Foto: www.b-jazz.be