Dit seizoen gaat ‘Autour de la table’ online. Doch in de  vertrouwde informele stijl. Gratis èn groots!

Deze Leesclubavond focust op de tekst ‘Alex Moons’ van Anouk Friedli. Anouk Friedli is momenteel Schrijfresidente in Zuidpool. Op 25/02 stelt ze haar nieuwe tekst voor. Eerst verdiept de Leesclub zich in haar vorige worp, ‘Alex Moons’. 

Edna en Delphine brengen de nacht door in het kantoorgebouw waar ze overdag werken. Ze hopen er namelijk achter te komen wie de onzichtbare ‘Alex Moons’ is, die zichzelf barricadeert achter een gesloten deur van het gebouw. Deze kleine actie van ongehoorzaamheid zet allerlei gebeurtenissen in gang. Gaandeweg blijkt dat de twee vrouwen zichzelf en hun eigen verlangens begraven hebben, maar groeit ook de revolte tegen de corrumperende macht van het systeem waarbinnen ze werken.

Anouk Friedli schrijft, regisseert en speelt. Na de regie-opleiding aan het RITCS volgde ze de master schrijven . In 2019 regisseerde ze ‘Alex Moons’ waarvoor ze samenwerkte met oa. Monty, Dood Paard, C-takt en Pianofabriek. In 2020 werkte ze met Guus Diepenmaat aan ‘What The God’, een voorstelling over de betekenis van geloof, die in premiere gaat in 2021. Datzelfde jaar organiseerde ze samen met Anna Carlier ‘Het Schrijverslab’, een mini-festival dat in het teken staat van tekstueel experiment. Hiervan zal een tweede editie plaatsvinden in mei 2021. In februari 2021 resideert ze als schrijver in Zuidpool en werkt aan de nieuwe tekst ‘Scènes uit een toekomstig gedeeld verleden’.

23/02/2021 20:00

Foto: Anouk Friedli / www.zuidpool.be