Autismevriendelijk, coronaproof maar vooral plezant! In de provincie Antwerpen beleeft iedereen een aangename vakantie.
Tien autismevriendelijke logies verduidelijken in een video hoe je verblijf verloopt. Met aandacht voor veiligheid maar ook voor ontspanning, in het logies zelf en in de buurt.
Een nieuw initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen om de vakantieparticipatie te verhogen. En een fijne lastminutetip voor de krokusvakantie…

Twintig logies in de provincie Antwerpen kozen vorig jaar bewust voor een autismevriendelijke aanpak. Een visueel stappenplan, een gericht onthaal en vaak ook extra service garanderen voortaan een ontspannen verblijf.
Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes: “Door de coronacrisis stellen personen met autisme zich misschien vragen over veilig logeren. Begrijpelijk maar onnodig. Logiesuitbaters spannen zich extra in om je vakantie coronaproof te laten verlopen. Geen betere manier om de laatste twijfels weg te nemen dan met een video.”

Van schildersatelier tot pipowagen

Tien B&B’s, vakantiewoningen, jeugdherbergen en campings gingen in op het voorstel van Toerisme Provincie Antwerpen om samen een video te realiseren.
Elk filmpje zoomt in op de diverse facetten van je verblijf. Hoe verloopt de check-in? Wat met sanitair of catering? Welke extra service voorziet de gastheer of -vrouw? 
De logeeradressen ogen sowieso bijzonder: van een knusse pipowagen over een designhostel in het bos tot een voormalig schildersatelier van een hertogin.
Net als de activiteiten: de dieren op de boerderij mee verzorgen of met de kinderen toffe speelkoffers uitproberen. Stuk voor stuk coronaproof op voorwaarde dat ook de gast alle veiligheidsmaatregelen respecteert.

Minder drempels, meer vakantieparticipatie

De video’s kaderen in het provinciale actieplan ‘Drempelvrij toerisme’. Door drempels – o.a. fysiek, sociocultureel, financieel of mentaal – weg te werken, bouwt Toerisme Provincie Antwerpen aan een sociaal en warm toerisme.
Een heel bewuste keuze, onderstreept gedeputeerde Jan De Haes: “De coronacrisis vormt een extra reden om kwetsbare vakantiegangers te ondersteunen. Daarom plannen we dit jaar weer twee nieuwe initiatieven: drempelvrije fietsvakanties en zorglogies. Met steeds hetzelfde doel: de vakantieparticipatie in onze provincie verhogen.”

Meer info:
Je bekijkt de video’s en downloadt de bijbehorende stappenplannen op www.provincieantwerpen.be (zoekterm: autismevriendelijk logeren). Rechtstreekse link naar reeks video’s.
 
Deelnemende logies: Monnikenhoeve in Antwerpen (Berendrecht), Atelier van Antonine in Bornem (Hingene), Casa Ametza in Brasschaat, Kalmthoutse Hoeve in Kalmthout, Camping Floreal Kempen, Camping Houtum, De Drieshoeve en Hostel Wadi in Kasterlee, B&B Kromven in Merksplas en B&B Maarle in Ravels.
 
Nog meer autismevriendelijke logeerplekken én attracties op bovenvermelde website.

Foto: Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen