Een staande ovatie kregen de acteurs en dansers na de première van hun Musical spektakel “Legally blonde”. Uitgenodigden en pers waren vrijdag 10 februari talrijk in de Antwerpse stadsschouwburg aanwezig.

Legally Blonde gebaseerd op het boek van Amanda Brown en de film van Metro-Goldwyn -Mayer is een hedendaags verhaal dat je volledig meezuigt en je mee neemt vanaf het begin in het verhaal en je niet meer los laat. Meermaals valt je mond open van verbazing en zit je met een krop in de keel. Het strakke moderne decor breng je meteen in de juiste sfeer en is een streling voor het oog. Helle Vanderheyden als Elle Woods is in de musical en theaterwereld geen onbekende meer. Haar liefde hiervoor ontstaat al op zeer jonge leeftijd bij studio 100, ook op musical en theater gebied verdient ze haar sporen en zet ook nu een  fantastische personage van “Elle Woods” neer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loes Van Den Heuvel in de rol van Paulette. Al gaat ze als Carmen Waterslaeghers uit F.C. De Kampioenen voor vele fans door het leven, toch heeft ze al meerdere waters doorzwommen. Ze studeerde in 1981 af aan studio Herman Teirlinck met grote onderscheiding. Zij speelde daarna in reeksen, zoals Postbus, Liefde en Geluk, en Piet Piraat. Toneel en Musical trok haar enorm aan, zo kon je haar werkelijk bewonderen in de musical Kadanza van Frank Van Laecke. Haar liefde voor Vlaams theater en operettes bracht haar heden ten dage tot wat we van haar in LEGALLY BLONDE te zien kregen, met een belangrijke rol van de flamboyante Paulette een rol op haar lijf geschreven en waarin ze haar mannetje of beter haar vrouwtje voor 100% in staat in acteren, zingen en dansen.

Invan Pecnik in de rol van professor Callahan is hoe kan het niet anders buitengewoon gespeeld. Hij studeerde in 1994 af aan het HIDK – Studio Herman Teirlinck. Bij het grote publiek is hij wel beter bekend van televisie bij “Tegen de Sterren Op” en in de reeks Sara. maar musicals is voor hem ook geen onbekend terrein, zo kon men hem zien in The Little Mermaid van Studio 100, Beauty and the Beast, Domino en Suske en Wiske van Music Hall. Maar de rol van leven, waar hij een staande ovatie kreeg voor zijn pakkende vertolking was wel in Pinokkio. In LEGALLY BLONDE is hij wel een meerwaarde als Professor Callahan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Jo Hens als Warner is de muziek van zijn vier jaar af al met de gouden lepel ingegeven. Hij zong in kinderkoren, kwam regelmatig zijn vader bewonderen met zijn optredens van “De Frivole Framboos”. In 1998 deed hij zijn doorbraak in Les Miserables en daar na in Oliver en Peter Pan. Hij studeerde af aan het Lemmensinstituut in Leuven, waar hij daarna kleinkunst volgde bij Herman Teirlinck. Al deed hij niet alleen musical kreeg hij ook gastrollen in Flikken, Aspe, De Kotmadam, Zone Stad en Rol. Hij kreeg een vaste rol in Familie als Niko. Musical liet hij ook niet opzij liggen, hij maakte sterke vertolkingen in Grease en in 2018 vertolkte hij de Wolf in Roodkapje. Zijn toppresentatie was dan ook die van Staf in de spektakelmusical 40-45.

Emmett gespeeld door acteur Lars Cuynen, is leraar Nederlands en Plastische Opvoeding op een school in Geel. Als kind al had hij een grote passie voor muziek en musical en hij volgde jarenlang zangles bij Janis van Dorsselaer, iets wat hem nu ten goede uitkomt want hij is een schitterende ster tussen al die grote sterren. Al is dit niet zijn eerste deuntje dat hij zingt. Men kon al van hem genieten bij BSO Producties onderhand in Grease en het prachtige musical Bonnie en Clyde. Sinds 2019 wist Lars dat hij uitgekozen was voor één van de belangrijkste rollen in LEGALLY BLONDE. Na drie jaar wachten stond hij al wel heel de tijd te popelen.

De muziek, die live gebracht wordt door een 13 koppig orkest is absoluut een meerwaarde en zorgt voor een extra dimensie en een goed gevoel. Regisseur/dirigent Manu Jacobs werd er in zijn jonge kinderjaren aangetrokken tot het podium. Als zesjarig knaapje vond je hem op de bühne van de toenmalige Vlaamse Opera. Vond je hem daar niet, dan stond hij backstage te observeren, te genieten en inspiratie op te doen om later zelf aan de slag te gaan als creatieveling. Sinds zijn 16 jaar begon Manu zelf producties te maken en te regisseren, en daar is hij tot op de dag van vandaag op een hoog niveau in geslaagd en denkt zeker nog niet om daar mee te stoppen. Hij werkt ondertussen als freelance acteur/regisseur/dirigent en richtte in 2020 mee AuFond Producties op.

Een dikke proficiat aan alle muzikanten, acteurs, zangers, dansers, kunstenaars, decorbouwers mensen achter de schermen is dan ook absoluut op zijn plaats. We kijken met zijn allen uit naar het vervolg!

Het verhaal:

Elle Woods heeft alles wat ze wil hebben: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een ideale prins op het witte paard die haar weldra ten huwelijk zal vragen… Of toch: dat denkt ze! Wanneer haar vriend Warner op z’n knie zou moeten gaan met een ring in z’n hand, besluit hij toch om zijn geluk te zoeken in zijn studie Rechten. Elle besluit dan maar om zich een weg te werken naar dezelfde universiteit als Warner en slaagt daarin. Daar aangekomen, blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit… Elle moet zich dagelijks opnieuw bewijzen, maar toont dat jezelf zijn nooit uit de mode geraakt!

Een hilarische komediemusical die tegelijk ook ontroert!
Mét live orkest!

Elle Woods HELLE VANDERHEYDEN
Paulette LOES VAN DEN HEUVEL
Professor Callahan IVAN PECNIK
Warner JO HENS
Emmet LARS CUYNEN
Brooke Wyndham LINE ELLEGIERS

Muziek & Lyrics – Laurence O’Keefe en Nell Benjamin
Script – Heather Hach
Nederlandse vertaling – Allard Blom

Regie – Manu Jacobs
Choreografie – Sandrine Wouters & Laurenz Hoorelbeke
Muzikaal repetent – Laure Campion
Decorontwerp – Eric Van der Palen
Kostuumontwerp – Griet Van Landeghem
Hair & Make up – Gert Botty
Technische coördinatie – Bart Vandersmissen

 

LEGALLY BLONDE is een productie van Au Fond Producties, een nieuwe en energieke actor in het Antwerpse cultuurlandschap. Drie producenten bundelen hun krachten in dit professionele productiehuis om muziektheater- en musicalproducties te maken voor een breed publiek. Het eerdere BSO-producties werd overgenomen door dit nieuwe initiatief, met aan het roer Frank Aernout (zakelijk producent), Bart Vandersmissen (uitvoerend producent) en Manu Jacobs (artistiek producent).

Au Fond Producties staat voor oprechte en integere producties, die vertrekken vanuit samenwerkingen tussen professionele artiesten, studenten en getalenteerde liefhebbers. Keer op keer opnieuw zal de essentie van de productie zelf centraal staan, waarin gevestigde waarden hand in hand met onbekend talent werken aan kwaliteit. Deze zoektocht gaat gepaard met de grootste passie en liefde voor ons vak. Passie en kwaliteit tot in de diepte, tot in de essentie, tot aan het horizondoek: Au Fond.

 

De productie speelt zowel in Antwerpen (Stadsschouwburg) als in Hasselt (Trixxo Theater). 

17 februari – 20 uur – Stadsschouwburg Antwerpen
18 februari – 15 uur – Stadsschouwburg Antwerpen
18 februari – 20 uur – Stadsschouwburg Antwerpen
19 februari – 15 uur – Stadsschouwburg Antwerpen

24 februari – 20 uur – Stadsschouwburg Antwerpen
25 februari – 15 uur – Stadsschouwburg Antwerpen
25 februari – 20 uur – Stadsschouwburg Antwerpen
26 februari – 15 uur – Stadsschouwburg Antwerpen

17 maart – 20 uur – Trixxo Theater Hasselt
18 maart – 20 uur – Trixxo Theater Hasselt
19 maart – 15 uur – Trixxo Theater Hasselt

Tickets en informatie via www.aufondproducties.be
of via het callcenter van Tele Ticket Service. Het callcenter is bereikbaar op werkdagen van 9 uur-12.30 uur en 13.30-18 uur.

  • België: 070 345 345 (max. 0,30 EUR/min)
  • Nederland: 0900 45 000 45 (0,45 EUR/min)

Volgende productie DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME van AuFond Producties komt in het voorjaar van 2024 naar de Antwerpse Stadsschouwburg en naar Capitole Gent met een Vlaamse cast