I. LUCAS – D. JEHOEL – S. LINTZEN
U bent van harte uitgenodigd op de opening van de tentoonstelling met recent werk van Ien Lucas (schilderijen), Dorothé Jehoel (sculpturen) en Sabine Lintzen (glasobjecten)
Zondag 3 februari 2019 vanaf 16 uur,
Napelsstraat 36, 2000 Antwerpen
De tentoonstelling is na afspraak te bezoeken t.e.m. vrijdag 22 maart 2019

IEN LUCAS

Schilder Ien Lucas werkt altijd al abstract vanuit een open en onderzoekende blik voor de elementen die een schilderij tot schilderij maken. Haar oeuvre is ontstaan met de mogelijkheden die haar dit biedt.

Haar monumentale composities zijn het resultaat van een ontwikkeling  met oneindige mogelijkheden binnen het experiment.

In haar schilderhandeling  gebruikt  Ien Lucas zelden een verfborstel maar wordt de verf op een heel diverse manier op het doek aangebracht met telkens nieuwe en verrassende  resultaten en inzichten.

Het werk van Ien Lucas getuigt van een evolutie die in haar ontwikkeling heeft plaatsgevonden, en plaatsvindt, met visueel prikkelende composities en aantrekkelijke verftexturen en een grote openheid naar nieuwe mogelijkheden.

Haar werk is opgenomen in de collecties van o.a.  het Bonnefantenmuseum, Maastricht,  de Nederlandse  ministeries voor Buitenlandse en Binnenlandse zaken, en in vele  bedrijfscollecties van oa. AKZO Nobel,  DSM, APG, LUMC Leiden……

DOROTHE JEHOEL

Van het begin af heeft Dorothé Jehoel driedimensionaal gewerkt. Meestal maakt ze beelden in opdracht voor de openbare ruimte. Ze ging experimenteren met een verscheidenheid aan materialen en technieken. Ze werkte met staal, kunststof, marmer, aluminium en brons. De beelden van Jehoel zorgen voor ‘een kanteling van de ruimte’.
Een studie van de plek is altijd het uitgangspunt voor kleur, vorm en maat. Maar dat mag er niet toe leiden dat een plek wordt ‘opgeleukt’ met een inwisselbaar decorstuk.
Dat is Jehoel te vrijblijvend. Ze probeert iets te maken waaraan een locatie kracht of extra betekenis ontleent. In galerie Art Forum toont Dorothé Jehoel werk dat qua grootte varieert van zeer klein tot een handzaam formaat.

SABINE LINTZEN

Voor mij is glas kleur en vorm in één, oneindig levendig en rijk in poëtisch potentieel. Het verrast me hoe sterk één of enkele werken een ruimte kunnen beïnvloeden, hoe ze de hele sfeer kunnen bepalen door eenvoudige aanwezigheid. Een groot deel van mijn werk is ‘autonoom’, voor zover je van autonoom kan spreken – we zijn immers niet alleen in deze wereld…’
Zowel haar glasobjecten als het architectuur gebonden werk voert Sabine Lintzen uit in haar eigen glasblazerij Millen Glas Studio in Sittard en Van Tetterode Glas Studio Amsterdam.

Haar werk is opgenomen o.a. in de collectie  van Nationaal Glasmuseum Leerdam, Collectie Dirk Schrijvers/ Design Museum Gent, collectie Glasmuseum Alter Hof Herding, Ernsting Stiftung, collectie Art Foundation Akzo Nobel, Ernst&Young Rotterdam, Ministerie van Justitie Den Haag, Maastricht University, Maastricht, Rabobank Westelijke Mijnstreek, Glasmuseum Immenhausen en vele particuliere (internationale) verzamelingen.