Apenverdriet is een onderdeel van de rijke Sierens back catalogue. Het is het schrijnend maar ook grappig verhaal van twee vrouwen die even troost zoeken bij elkaar hoewel ze mekaar van haar noch pluimen kennen. Twee schepen die kruisen in de nacht. Twee levens die kortstondig samenkomen. De meest gespeelde theaterauteur van Vlaanderen, Arne Sierens, zet zich aan een herwerking van zijn oeuvre. Mouchette was het eerste werk dat hij opnieuw op de scène bracht. Dat werd alvast bekroond met een nominatie voor de mannelijke hoofdrolspeler Wouter Bruneel door de acteursgilde als meest gewaardeerde acteerprestatie !

In de late uren na het herenigingsfeest van de vijftigjarige Juliette en haar man Johan, zijn alle gasten vertrokken, op één na. Een jonge vrouw van eind de twintig, Mara blijft achter. Juliette heeft Mara nooit eerder gezien.

Naast elkaar in het knalrode appartement zijn ze moe van zichzelf en van het leven. Uit beleefdheid gooit Juliette de jonge vrouw niet metéén de deur uit.
Mara blijft die ene vraag stellen : “Is er ècht niets meer te drinken?”
Het antwoord van Juliette blijft: “Nee.”

Beetje bij beetje, voortgestuwd door de ander, geven Mara en Juliette zich op gedoseerde wijze helemaal bloot aan elkaar. Er ontstaat meer en meer toenadering en zelfs solidariteit tussen beide twee vrouwen.

op 22 september om 20 uur
in Minard Gent

Tekst & Regie: Arne Sierens

http://www.koortzz.be/nl/artiesten/arne-sierens-apenverdriet/