Al weken domineren de klimaatmarsen die Anuna De Wever en Kyra Gantois op gang trokken het nieuws. Schrijver Jeroen Olyslaegers tekende hun ervaringen  op en bundelde ze in het boek Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen. Op maandag 18 maart presenteren de twee jonge klimaatactivisten hun boek aan het grote publiek. Niet toevallig in De Roma, de Antwerpse volksschouwburg die ervoor bekend staat het klimaatthema actief op de (politieke) agenda te zetten. Aansluitend op de boekvoorstelling reflecteren verschillende sprekers en volgt een politiek debat. Tickets (5 euro, inclusief het boek) zijn te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60. 

Het is tijd. Het klimaat schreeuwt om te worden gered. Dat is de boodschap die Anuna De Wever en Kyra Gantois al weken verkondigen, hierin gesteund door tienduizenden jongeren. Iedere donderdag trekken ze de straat op onder de noemer ‘spijbelen voor het klimaat.’ Ze gaan door. Tot de politici hun verantwoordelijkheid nemen en concrete klimaatmaatregelen uitwerken. De Roma steunt Anuna De Wever, Kyra Gantois en alle betrokkenen in hun strijd voor een beter klimaat en is trots om hun boodschap te versterken met deze boekvoorstelling en klimaatavond. 

Het verloop van de avond:  
20.00u Gastheer Wouter Deprez opent de avond
20.05u Boekvoorstelling Anuna De Wever & Kyra Gantois
20.15u Duiding klimaatproblematiek door Ignace Schops
20.25u Wat kunnen we zelf doen? Door Yasmien Naciri
20.35u Oplossingen volgens Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck
20.45u Perspectief van de ondernemer door Piet Colruyt
20.55u Opening politiek debat door Wouter Deprez
21.00u Politiek debat – Op naar een klimaatpact. Met Meyrem Almaci(Groen), Jos D’Haese (PVDA), Caroline Gennez (sp.a), Andries Gryffroy (N-VA), Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) en Koen Van den Heuvel (CD&V). Moderator: Luc Pauwels. 
21.45u Reflectie door Anuna De Wever en Kyra Gantois

Wij Zijn Het Klimaat – Een Brief Aan Iedereen is een uitgave van De Bezige Bij.

Foto: De Bezige Bij / www.deroma.be