Tijdens de tiende editie van de Buitenspeeldag op woensdag 19 april vinden er in alle districten leuke buitenactiviteiten plaats. Antwerpse kinderen leven zich de hele dag uit op verschillende speellocaties in de stad.
Met de Buitenspeeldag wil de stad kinderen aanmoedigen om meer buiten te spelen. Naast de klassieke speeltuinen is er in Antwerpen zo’n 10.000.000 vierkante meter aan speelplezier: speelbossen, (natuurlijke) speelterreinen, skateterreinen, parken, sportterreinen en pleintjes.
Kinderen die naar de Buitenspeeldag komen, krijgen een verrassing die naast spelplezier ook zorgt voor een informatieve noot via een link naar www.antwerpen.be/buitenspelen. Daar vinden kinderen en ouders een overzicht van alle publieke locaties om buiten te spelen in Antwerpen. Met het overzicht wil de stad kinderen en ouders motiveren om ook na de Buitenspeeldag nog meer buiten te spelen. “Speelbossen, speelterreinen, skateterreinen, parken, sportterreinen en pleintjes zorgen er binnen het vrijetijdsaanbod voor dat onze kinderen, tieners en jongeren zich verder kunnen ontplooien en dragen bij tot nog meer ontwikkelingskansen voor onze jeugd”, zegt schepen Ait Daoud. “Onze jeugd kan hier vrij spelen en ontdekken, een echte meerwaarde voor het reeds diverse aanbod dat wij vanuit de stad Antwerpen ondersteunen.”
De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De 4 televisiezenders gaan op woensdag 19 april van 13 tot 17 uur op zwart.