De feestelijke tiende editie van het Antwerpen Gitaarfestival werd samen met de tribunes stilletjes weer afgebroken. U weet waarom. Maar in de plaats sloegen wij de handen in elkaar om een wervelend snarenspektakel op touw te zetten voor groot en klein, jong en oud. Dus leun achterover in de gezelligste zeteltjes van Deurne en laat je meevoeren op een reis door tijd en ruimte, met trillende snaren van artiesten van bij ons die je hart zullen ontroeren van begin tot eind.

Bekend van haar “Renaissance in Twilight” project bijt theorbiste Sofie Van den Eynde de spits af met gambiste Romina Lischka die met hun programma “En Suite” je heerlijk doen wegdromen naar de luisterrijke tuinen van Versailles.
Muzikale duizendpoot Tom Vanstiphout, de meest gegeerde allround gitarist van het moment, counterde de lockdown met een ‘tour de force’ compositie van een indrukwekkende serie eigentijdse Duetten “for One” die hij zelf componeerde, improviseerde en opnam. Met een streepje zuiders cajón en basgitaar wordt het allemaal nog veel leuker. Maar wie wordt de tweede gitarist?
 
ism Antwerpen Gitaarfestival
En omdat alle goede dingen in drie komen, brengt Jan Depreter een doorvoelde dubbele hommage aan de onlangs overleden Engelse grootmeester Julian Bream en aan de eveneens onlangs gestorven gitaarbouwer Fritz Ober, die normaal de luthier in residentie zou geweest zijn van deze 10e editie van het Antwerpen Gitaarfestival. De mooiste hits van Bream op de gitaar van de eeuw.
10 jaar Antwerpen Gitaarfestival waaruit de beste artiesten van eigen bodem – speciaal voor u – enkele onvergetelijke hoogtepunten weer tot leven brengen. Want wie zegt er dat miniaturen niet groots kunnen zijn? 

Uw charmante gastheer voor deze bijzondere avond is Kurt Van Eeghem.

Zaterdag 14 november om 20u.

Tickets: 15 euro
Kansentarief
locatie
cc Deurne Podium
Frans Messingstraat 36
2100 Deurne
Extra
Reserveer per bubbel
Vergeet je mondmasker niet
De bar is enkel open na de voorstelling

Foto’s: www.ccdeurne.be / Vic Pooters