Het populaire oldtimertreffen, Antwerp Classic Car Event, vindt de komende editie – 6 en 7 mei – plaats in het Park van Brasschaat. Noodgedwongen weliswaar. Het 7e ACCE moet wijken voor de Lage Emissie Zone (LEZ) die classic cars voortaan weert uit het stadscentrum van Antwerpen. Voor ACCE is het een beetje thuiskomen na eerdere Brasschaatse edities in 2012, ’13 en ‘14. De organisatie omarmt de verhuis en zorgt met het vertrek van de Tour Amical vanuit het park meteen voor een extra troef.
Eén groot classic cars-dorp in het groene Park van Brasschaat, goed voor 25.000m2 aan waanzinnige bolides.

Vorig jaar nog was ACCE goed voor 15.000 bezoekers. Maar de invoering van LEZ maakt meteen een einde aan wat stilaan – na de tussenstops in Brasschaat – een Antwerpse traditie aan het worden was; van de Scheldekaaien in 2011 en 2015 tot de Gedempte Zuiderdokken in  2016. “Natuurlijk hadden we graag in onze metropool gebleven. Helaas besliste LEZ daar anders over”, stellen initiatiefnemers Manu Stappaerts, Marc Reijntjes en Frank Crijns. “Wij steunen het initiatief van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV) die juridische stappen onderneemt tegen LEZ. Hopelijk komt er een tussenoplossing uit de bus. Wat als het Antwerps initiatief nog uitbreidt naar andere Vlaamse steden? Dan vormt dit in elk geval een serieuze bedreiging voor de classic cars.”

Aanstaande zaterdag 25 en zondag 26 maart vindt de traditionele keuring plaats van alle wagens van Tour Amical. Plaats van afspraak: Garage Metropool Noord, Augustijnslei 25 te Brasschaat, van 10u tot 17u.