Antwerp Classic Car Event kreeg afgelopen weekend het slechtste weer van de afgelopen jaren voorgeschoteld. Toch hield dat vooral op zondag vele duizenden bezoekers niet tegen om naar het populaire outdoor oldtimertreffen in het Park van Brasschaat af te reizen. Volgens de organisatoren werd er afgeklokt op goed 8.000 fans. Ook de classic cars vonden opnieuw vlot hun weg naar ACCE. De kaap van 1.000 bolides haalden ze niet, maar veel plaats was er tijdens de namiddagspits niet meer over op de festivalweide aan de Hemelhoeve.  

Voor Antwerp Classic Car Event was de negende editie dus eentje met veel regen en bij momenten zelfs wat hagelbuien. “Maar gelukkig ook met uitgebreide opklaringen. En daar hadden we op basis van de weersvoorspellingen in feite zelfs niet meer opgerekend. Ons publiek profiteerde daarvan en greep zo de kans om alsnog af te komen. Dat maakte dat we van een frisse doch gezellige zaterdag konden genieten. En zondag was het zoals vanouds over de koppen lopen”, aldus een tevreden mede-organisator Marc Reijntjes.

ACCE verliep zonder enige problemen. Alle wagens van de bijna 270 Tour Amical-teams geraakten vlot geladen op de trucks richting Griekenland. De rally’s van Antwerp Classic & Gt Tour – over twee dagen goed voor zo’n 150 deelnemers – kenden tevens een vlekkeloos verloop. En de zowat 8.000 oldtimerfans (3000 zaterdag en 5000 zondag) keerden uitermate tevreden en talloze foto’s van adembenemende wagens rijker huiswaarts.
 
Allemaal reden genoeg om te beginnen aftellen richting de tiende jubileumeditie in 2020!

INFO
www.acce.be 
www.touramical.be
www.antwerpclassictour.be

Foto: Holy2