Nupraatikerover.be is een onderdeel van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling. Vanaf 01/09/2014 wordt de chat nupraatikerover.be bemand door medewerkers van VK Brussel (voordien door Child Focus). VK Brussel doet dit voor heel Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Vertrouwenscentra Kindermishandeling geven advies en vorming en werken met slachtoffers en plegers van kindermishandeling, verwaarlozing en misbruik en hun families.

1712 is er voor elke vraag over elke vorm van geweld of misbruik. Niet alleen lichamelijk geweld. Ook psychisch, economisch of seksueel geweld. (voor alle leeftijden)

Alles voor een lachend kind
Amir: “Ik vind het geluk van andere enorm belangrijk en vooral van jongeren. Andere gelukkig zien maakt mij ook gelukkig. Denk aan een kindje dat iets schattigs doet, daar word je toch zelf gelukkig van? Als datzelfde kindje verdrietig zou zijn word je er zelf ook niet bepaald vrolijk van. Ook een gelukkige en goede jeugd kan ervoor zorgen dat een kind beter, succesvoller en zelf zekerder in de toekomst staat”.

Amir zette zich al eerder in voor het goede doel. Zo haalde hij geld op met zijn ‘’gratis knuffels’’ actie voor Rode Neuzen dag.

Foto: www.nupraatikerover.be / Annelies Boeykens