Twee maanden geleden op 17, 19 en 20 augustus vond de Eleven Sports 24 Hours of Zolder plaats. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. We herinneren ons nog altijd de optrekkende motoren en die aparte geur van asfalt, alsof het gisteren was. Ondertussen maakt Circuit Zolder zich op voor de laatste maar belangrijkste BELCAR-race van het seizoen: de beroemde en beruchte finale tijdens deNASCAR Whelen Euro Series op 14 en 15 oktober.
Na 24 zenuwslopende uren rijdt Hans Thiers de knalrode Norma M20FC over de finish van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder en het team van Scuderia Monza by DVB RACING kan juichen. De eerste zege in de Limburgse klassieker voor een open prototype is binnen, na een wedstrijd waarin het team amper één oponthoud kende.
Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk en de broers Hans en Frank Thiers hebben samen met de Brabander Christoff Corten voor een sensationele zege gezorgd. Naast hen op het podium staan nog twee teams van Norma. De eerste prototype-zege in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is dus een feit, en hoe. Norma domineerde de wedstrijd en bezorgde de Benelux-importeur een onvergetelijke editie door meteen het ganse podium in te palmen.