De nieuwe voorstelling van Theater Perplex, genaamd “Als Bomen in de Winter”, is een tragikomedie geregisseerd door Lieve Gebruers en geschreven door auteur Pierre Soetewey. In dit stuk wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de bewoners die net, als bomen in de winter, hun bladeren hebben verloren. Het is ook het verhaal over twee mensen die in de herfst van hun leven zijn beland, elk op hun eigen manier worstelend met de mooie momenten, frustraties en drama’s die het leven met zich meebrengt. Hebben ze deze uitdagingen succesvol verwerkt, of zijn ze er juist aan ten onder gegaan?

De 77-jarige weduwnaar Pol Van Der Smissen is een voormalig zelfstandig aannemer. Hij bereikt een punt waarop hij niet langer zelfstandig kan functioneren en gedwongen wordt zijn zelfgebouwde woning te verlaten. Hoewel zijn enige dochter hem aanbiedt om bij haar in te trekken, weigert hij dit resoluut. Daarom rest hem slechts één optie… zijn intrek nemen in een verzorgingstehuis. Pol is allesbehalve blij met deze situatie en is ervan overtuigd dat zijn verblijf in het tehuis van korte duur zal zijn. Hij doet dan ook zijn uiterste best om het leven van iedereen om hem heen zuur te maken.

In het rusthuis ontmoet Van Der Smissen zijn buurvrouw, juffrouw Demaegdt. Zij is een 72-jarige actrice die nog steeds scherp van geest is en er alles aan doet om er jonger uit te zien dan ze is. Er ontstaat een soort haat-liefdeverhouding tussen de twee, en tot ieders verbazing slaagt juffrouw Demaegdt erin om op haar subtiele manier langzaam door de ruwe bolster van deze verbitterde man heen te breken. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot, want Pol is niet zomaar geïntimideerd door zijn buurvrouw.

Met een mix van vreugde en verdriet worden we meegenomen in het prachtige verhaal van twee mensen die de herfst van hun leven hebben bereikt. In elk van hen kunnen we een stukje herkenning vinden, alsof ze een van onze dierbaren zijn, en diep naar je hart grijpt.

Auteur: Pierre Soetewey

Regie: Lieve Gebruers

Cast: Denise Hoogstoel, Leslie Van Looy, Tom Haezendonck, Zoey Bogemans, Jee Reusens, Ouassim Elyafchi.

26 05 2023 > 18 06 2023
Kleine Fakkel, Hoogstraat 12
2000 Antwerpen
Standaardprijs €18