Speciaal voor liefhebbers van historie, cultuur, romantiek en de regionale keuken heeft Friesland Holland Travel Service, de bij de SGR aangesloten reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân, dit bijzondere en zeer populaire fietsarrangement opgewaardeerd: een 7-daagse all-in full-service Elfstedentour op de fiets langs prachtige historische en romantische logementen. Prijs: €695,- per persoon bij 2 personen op een kamer. Toeslag 1 persoon op een kamer: 30%. Voor gasten die ‘grand luxe’ willen overnachten, dat wil zeggen in de meest luxe en top gesitueerde kamers van een hotel, wordt een toeslag van €195,- per persoon berekend bij twee personen op een kamer.

Uniek in Nederland is het prijsbeleid van de in Wolvega gevestigde touroperator die zijn arrangementen rechtstreeks aan de consument verkoopt: écht all-in en full-service. De vermelde per-persoon-prijs is onder andere inclusief 6 x 3-gangenmenu, 6 x overnachting in klassiek sfeerhotel (soms in modern hotel i.v.m. beschikbaarheid in bepaalde periode), 6 x royaal ontbijt, Elfstedenreisboek, fietsknooppuntenkaart, bagagevervoer, snelle pechhulp, toeristenbelasting, SGR-bijdrage en reserveringskosten. Reisaanbieders, vooral de prijsstunters, komen na de ogenschijnlijk lage arrangementsprijs, met allerlei verplicht te betalen extra kosten op de proppen, zoals de toeristenbelasting, de bijdrage van €5,- aan de SGR en hoge reserveringskosten.

Het bij Friesland Holland aangesloten historische en romantische Elfstedenfietsroutehotel Jans in Rijs (Gaasterland). Het etablissement werd in 2020 geheel gerenoveerd en heeft een restaurant met een hoogwaardige streekgeoriënteerde keuken. Het hotel is ook een geliefd startpunt voor mensen die met de auto Friesland Holland’s Elfstedenroute rijden. Voor meer info, zie www.frieslandtravel.com. Foto: Albert Hendriks, Friesland Holland Nieuwsdienst / www.friesnieuws.nl