De Amerikaanse singer-songwriter Alela Diane stelt op woensdag 19 juni in De Roma haar vijfde soloalbum voor. De inspiratie voor Cusp, zoals de plaat werd gedoopt, zocht Diane bij haar kersverse moederschap. Na een stilte van enkele jaren, is ze met dit wondermooie, persoonlijke album weer helemaal terug aan de top van het indiefolk-firmament. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 15 maart om 10u via www.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.

Indommelen bij het geluid van je vader die voor het haardvuur met zijn noeste werkhanden fluweelzachte liedjes zit te tokkelen. Dat zijn de eerste herinneringen die de Amerikaanse singer-songwriter Alela Diane voor altijd met zich mee draagt. Het stimuleerde haar om zelf nummers te beginnen schrijven. Mét succes, want ondertussen is de queen van de melancholische pop-gospelsong al aan haar vijfde soloplaat toe.

Alela Diane groeide op in Nevada City. Een minuscuul mijnwerkersstadje in California. Er staan meer naaldbomen dan er mensen wonen. Hoewel ze vandaag de wereld rondtoert en Nevada City heeft ingeruild voor het van creativiteit bruisende Portland, klinkt het desolate, verstilde landschap uit haar jeugd nog steeds door in haar nummers. De melancholische gospel- en bluessongs die Alela Diane als smeulende gensters over haar publiek doet dwarrelen, gaan over de grote en kleine zaken van het leven. Liefde, eenzaamheid, verlies. Met haar wondermooie stem neemt ze je moeiteloos mee in haar verhalen. Zonder pretentie, eerlijk en oprecht.
Ook op haar nieuwe album Cusp put Alela Diane ten volle uit haar persoonlijke leven. We weten nu waarom ze enkele jaren naar de achtergrond verdween. Alela Diane nam de tijd om moeder te worden. Het is die ingrijpende gebeurtenis die de inspiratie leverde voor deze heerlijke nieuwe plaat, wellicht haar beste sinds The Pirate’s Gospel, haar betoverende debuut uit 2006.

Foto & video’s: www.deroma.be