Tijdens World Cleanup Day zaterdag 19 september introduceert provinciaal groendomein Vrijbroekpark nieuwe PMD vuilbakken in het park. Ze worden ingehuldigd in aanwezigheid van gedeputeerde Jan De Haes. Het persmoment start om 12 uur aan de hoofdingang.

Aansluitend worden de bezoekers van het Vrijbroekpark uitgenodigd om mee zwerfafval op te ruimen in het kader van World Cleanup Day (i.s.m. Mooimakers). Afvalprikkers, handschoenen, fluovestjes en afvalzakken kunnen opgehaald en terug gebracht worden aan de hoofdingang. De opruimactie loopt tussen 12u30 en 17u. Zo kunnen de bezoekers ook kennis maken met de nieuwe PMD vuilbakken. Wie alle blauwe vuilbakken heeft geteld en het juiste aantal kan raden, wint een leuke prijs.

Introductie van PMD vuilbakken in het park is een onderdeel van duurzaam parkbeheer. Het Vrijbroekpark is sinds begin 2019 al rookvrij (project Generatie Rookvrij) waardoor er o.a. minder peuken op de grond liggen. Komende jaren volgen er nog meer acties richting een afvalvrij en gezond groendomein. De nieuwe PMD vuilbakken zijn aantrekkelijk en goed zichtbaar door de illustratie van Arno Oger, die deze zomer een vakantiejob deed in het Vrijbroekpark.

Wanneer:
Zaterdag 19 september, 12 – 17uur.

Waar:
Vrijbroekpark, Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen
Aan de hoofdingang (Ridder Dessainlaan)

Foto: www.provincieantwerpen.be