Op Wapenstilstand en de nacht ervoor is er geen afvalophaling. De recyclageparken zijn ook gesloten.
 
Op de feestdag woensdag 11 november (Wapenstilstand), is er geen afvalophaling in de stad Antwerpen. Ook in de nacht voordien, van dinsdag 10 op woensdag 11 november, rijden de vuilniswagens niet uit. Antwerpenaren met die ophaalmomenten mogen hun huisvuil op donderdag 12 november aanbieden, het wordt dan opgehaald.
 
In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 november en op donderdag 12 november verloopt de afvalophaling wel weer normaal.
 
Deze info staat op de ophaalkalenders. De digitale versie van de kalenders is ook te vinden op www.antwerpen.be. Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen op het nummer 03 22 11 333. Op woensdag 11 november (Wapenstilstand) is het contactcenter gesloten.
 
Ook de recyclageparken zijn gesloten op woensdag 11 november. De rest van de week zijn ze wel geopend, maar omwille van de coronamaatregelen nog steeds enkel op afspraak. Meer info op www.antwerpen.be/recyclageparken.
 
Vanaf 2021 ook afvalophaling op feestdag
Dit is een van de laatste verschoven afvalophalingen. (De laatste is op 25 december.) Vanaf 1 januari 2021 hebben de Antwerpse burgers immers een vaste ophaaldag voor huisvuil voor het hele jaar. Doordat de gewone stedelijke afvalophaling voortaan verder loopt, ook op een feestdag, zijn er geen uitzonderingen op die regel meer. De stad wil hiermee de dienstverlening naar haar bewoners vereenvoudigen.

Foto: Sigrid Spinnox / www.antwerpen.be