Adriaan Van Landschoot en zijn Adya Classic zijn op muziekaal gebied een top voor de  Belgische muziekgeschiedenis. De vorige drie albums ADYA-CLASSIC haalden moeiteloos de eerste plaats in de Ultratop en allen goed voor verschillende gouden en platina awards en prijzen. De ADYA albums verschenen in meer dan zestig landen. Alleen al in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk verkocht hij meer dan een half miljoen cd’s. Met zijn speciale sound, mag Adriaan Van Lanschoot tussen de grote orkesten en orkestleiders gerekend worden die jaren uit Duitsland kwamen, maar nu toch made in Belgium is.

Op Adya 4 , dubbele CD keert hij terug naar gekende klassieke muziekwerken en evergreenspie hij in een hedendaags jasje giet. Op een zeer korte periode staat ADYA 4 nummer 1 van de meest verkochte Albums, na hij op de muziekmarkt kwam.

Producent Universal Music Belgium kondigt met grote trots zijn eerste samenwerking met Adya aan, dit voor het album ‘Classic 4’. Adriaan Van Landschoot schrijft muziekgeschiedenis met dit album. met zijn vorige 3 albums die moeiteloos de eerste positie in de Ultratop haalden, zal het voor nummer 4 niet lang duren of hij zal zijn vorige  albums in korte tijd overschrijden.

Zijn Muziek kunnen we omschrijven als instrumentale amusementsmuziek dat ook bekend staat als ‘easy listening’ en lichte muziek en beter lichte klassieke muziek genoemd. Al staan er op ADYA tamelijk klassieke werken op , weet Adriaan deze toch zo te verwerken dat het voor ieders oor te genieten is?. De muziek heeft zijn wortels in klassieke muziek gevonden bewerkt met een big band en swing-stijl. De muziek van Adya heeft zo’n breed muzikaal spectrum, dat je deze van in uw zetel, in de auto of op een feest waar dan ook kan spelen en beluisteren. De muziek is vooral bedoeld al luistermuziek die de luisteraar onder zal dompelen in een warm bad van geluid en mooie klanken met een toch modern ritme. Omdat deze stijl van muziek weinig aanstoot geeft en een goed gevoel moet geven aan wie er na luistert, duikt ze vooral op: in liften, op vliegvelden en in winkelcentra. Bekende componisten als Mantovani, Henry Mancini en André Rieu lieten zich inspireren door dezelfde  klassieke voorbeelden om hun eigen werk te compenseren, terwijl het muziekwerk van Bert Kaempfert en James Last meer is beïnvloed door jazzy bigband-werk, maar deze laatste een hele reeks uitbracht met ook bewerkte klassieke muziek bewerkt voor een versterkt bigband orkest met Violen en Koor.  Dit is nu juist wat Adriaan Van Landschoot ook doet met zijn muziek een versterkt bigband-orkest, met een electric-orkest en dan met het koor van FINE FLEUR erbij maakt hij er één van de grootste Belgische uitvoeringen van die over heel de wereld zullen gehoord worden.

 

ADYA staat voor Adriaan in het Latijn en is ook de combinatie van ADriaan & YAsmin, zijn dochter.
Adriaan richtte ADYA op in september 2004 met het idee klassieke thema’s te combineren met nieuwe geschreven thema’s van Phil Sterman (ook pop arrangementen, studioengineer en producer) gekoppeld aan een andere muziekstijl. Edwig Abrath schrijft de klassieke arrangementen en is ook ADYA Classic Orchestra-dirigent. Adriaan is de orkestleider en producer van ADYA.

 

Adya Classic 4

CD 1

 1. Adya – Lehar – Die Lustige Witwe
 2. Adya – Kaempfert – Strangers In The Night
 3. Adya – Tchaikovsky – Swan Lake Iii/Spanish Dance Part 6/8
 4. Adya – Marais – My Sarie
 5. Adya – Gounod – Morst Et Vita/Judex
 6. Adya – Delibes – Flower Duet (Lakme Opera)
 7. Adya – Borodin – Prince Igor/The Polovtsian Dances
 8. Adya – Rachmaninov – Rhapsody On A Theme Of Paganini/Opus 43
 9. Adya – Dvorak – New World Symphony No.9 In E Minor
 10. Adya – Mozart – Horn Concerto No.1 In D Major K.412 Ii. Rondo Alleg
 11. Adya – Leiber/Spector – Spanish Harlem
 12. Adya – Armath – Marie Louise
 13. Adya – Adya – Love Is …
 14. Adya – Bach – Matthaus-Passion: Mach Dich, Meine Herze, Rein
 15. Adya – Handel – Halleluyah (Chorus Of The Messiah Part Iii)

CD 2

 1. Adya – Adya – 4 Themes Ouverture: Passion, Tenderness, Romance, Lov
 2. Adya – M.Jarre – Take Me For A Ride/Villa Rides
 3. Adya – Mozart – Cherubino’S Aria Djbom Mix (Marriage Of Figaro)
 4. Adya – Anonymous – Romance
 5. Adya – Gershwin – Summertime Aria (Porgy & Bess)
 6. Adya – Handel – Harp Concerto (2017)/Alegro In Bb
 7. Adya – Glinka – Rusland And Ludmilla (2017) Ouverture
 8. Adya – Tarrega Eixea – Alhambra (2017) Recuerdos De La …
 9. Adya – Tchaikovsky – Swan Lake (2017)
 10. Adya – Bach – Anna Magdalena (2017)
 11. Adya – Mccartney/Laine – Mull Of Kintyre
 12. Adya – Adya – Winter Wonderland
 13. Adya – Brahms – Wiegenlied
 14. Adya – Gruber – Silent Night
 15. Adya – Adeste Fideles/Gloria In Excelsis Deo