Ter gelegenheid van de 7de editie van Carte de Visite | ARTopenKUNST zullen 290 Brusselse kunstenaars, amateurs of professionals, een weekend lang neerstrijken in het 6 verdiepingen tellende Vanderborghtgebouw. Met 870 werken of drie werken per kunstenaar die discipline overschrijdend tentoongesteld worden, krijgen we een grote collectieve tentoonstelling  die gratis te ontdekken is van 7 tot 9 februari.
 
De uit de kluiten gewassen Brusselse kunstenaar ( ouder dan 18 en wonend in de stad Brussel ) palmen 6000 m² van het Vanderborght gebouw in. “Als schepen van cultuur wil ik graag de Brusselse kunstenaars promoten door voorwaarden te creëren om hun talent zo goed mogelijk tot uiting te laten komen op een uitzonderlijke locatie” stelt Delpine Houba, eveneens schepen van toerisme en grote evenementen.
Net als in voorgaande jaren worden er enkele duizenden bezoekers verwacht. Elke kunstenaar zal worden voorzien van visitekaartjes die hij/zij kan verspreiden. Te ontdekken in deze multidisciplinaire tentoonstelling: schilder- en tekenkunst, collage, fotografie, textielkunst, beeldhouwkunst, installatie, projectie, straatkunst, zeefdruk, model, keramiek, mozaïek, …
“Er is een formidabele groep opkomende kunstenaars in Brussel die we een kans moeten geven”, vervolgt Delphine Houba, die het evenement heeft geïnitieerd.

Veel activiteiten in het weekend!
Op een muur van 290 brievenbussen kunnen bezoekers berichten posten bij de makers van hun keuze. De KIDS-workshop zal de creatieve expressie van de kleintjes opwekken terwijl hun ouders de tentoonstelling ontdekken of een drankje drinken in de gezellige ruimte op de begane grond.

Nieuw dit jaar 2020 !
Een jury bestaande uit professionals uit de wereld van de beeldende kunst zal de kunstenaar selecteren die de kans krijgt om te exposeren in een van de ruimtes van de CENTRALE for contemporary art. Dit centrum voor hedendaagse kunst, opgericht door de Stad Brussel in 2006 en gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale, nabij het Sint-Katelijneplein, produceert zowel thematische tentoonstellingen als projecten ontworpen door duo’s van Brusselse en buitenlandse kunstenaars. de CENTRALE ondersteunt ook actief jonge kunstenaars in de toegewezen ruimtes, CENTRALE.box en CENTRALE.lab.

Locatie : Espace Vanderborght – Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel
Vrijdag 7 februari
18h00 > 22h00 : Vernissage
Zaterdag 8 februari
11:00 > 19:00 : Expo & creatieve ateliers
Zondag 9 februari
11:00 > 18:00 : Expo & creatieve ateliers
17:00 : Prijsuitreiking door de Schepen van Cultuur

Foto: www.intothelight.be