Antwerpen herbergt een breed spectrum aan hedendaagse kunstinstellingen: musea, internationaal opererende galeries, artist-run-spaces, artist-in residencies, een kunsthal, projectruimtes en pop-up tentoonstellingen.
Deze organisaties (deze editie meer dan 80 deelnemers en kunstevenementen) slaan hun handen ineen om tijdens het vierdaagse Weekend samen de hedendaagse kunst te vieren van 16 tot 19 mei.

De vijfde editie van het Weekend presenteert Antwerpen als broedplaats van de avant-garde met een kunstwereld die af durft te wijken van platgetreden paden.

Het Antwerp Art Weekend is een vierdaagse manifestatie voor hedendaagse kunst in Antwerpen waarbij musea, galeries, artist run spaces en andere initiatieven (bijvoorbeeld ook een tentoonstelling in een auto) de handen ineenslaan om de hedendaagse kunst te vieren. Dit zijn meer dan 80 locaties doorheen de hele stad.

Antwerpen is een belangrijke plaats voor de hedendaagse kunst, en een stad waar veel Belgische en buitenlandse artiesten wonen en werken.
Het Antwerp Art Weekend richt zich zowel op de kunst-professionals in binnen- en buitenland als op de geïnteresseerde bezoeker.

Het volledige programma vindt u op: