SHOOTTHEARTIST ontwikkelt shows met hologrammen en metershoge projecties, commercials met virtual reality en innovatieve modefilms met een écht verhaal. Geen enkel concept is te gek voor Bjorn Tagemose en Katarina Vercammen, de gezichten achter het bedrijf. Afgelopen zomer haalden ze nog de internationale pers met de mastershow WWWSHOWWW, een digitaal modedefilé met onzichtbare modellen, ontworpen in opdracht van de Antwerpse Modeacademie. Wat is hun visie op de digitale wereld en hoe zien zij de toekomst evolueren?

Wat is SHOOTTHEARTIST?
is een 5D-productiebedrijf opgericht in 2013
wordt geleid door Bjorn Tagemose, het creatieve brein, en Katarina Vercammen, de productiemanager
is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van technologische en digitale projecten voor creatieven en bedrijven
realiseerde projecten voor onder meer Grace Jones, Elite Model, Vanity Fair, Tiësto, Iggy Pop en Louis Vuitton
shoottheartist.com

Katarina: SHOOTTHEARTIST is eigenlijk organisch gegroeid. We waren al jaren actief bezig met fotografie en film, waardoor we een ruim netwerk opgebouwd hadden in de creatieve sector. Ook de passie voor multimediale kunst is altijd al aanwezig geweest, iets dat twintig jaar geleden niet vanzelfsprekend was. 
Bjorn: Op een gegeven moment werden videotechnologieën in licht geïntroduceerd in de evenementensector. Lichtontwerpers hadden echter geen ervaring met het projecteren van video’s en kwamen daarom naar ons toe. Zo ging de bal aan het rollen. Nadien kwam er steeds meer vraag naar het integreren van multimediale elementen in evenementen.
Bjorn: Een tip is om jezelf niet in sociale media te verliezen. Digitale platformen zoals Instagram zorgen ervoor dat er in de creatieve sector enorm veel ruis is, waardoor de parels moeilijk te vinden zijn. De meest getalenteerde creatievelingen zijn echter niet altijd zij die de meeste volgers hebben, maar wel zij die goed in de community zelf scoren. Daarom is het enorm belangrijk om continu in je netwerk te investeren. Een andere tip is om je ego zo diep mogelijk weg te steken als je niet de ambitie hebt om zelf een ster te worden. Luister naar de visie van anderen en bekijk hoe je deze kan ondersteunen met je eigen talenten. 
En last but not least: wees niet bang voor verandering. Zij die als eersten de veranderingen zien en aanvaarden, zullen het meeste winnen.

Foto’s & video’s: www.shoottheartist.com / www.flandersdc.be