Op woensdag 21 augustus ontving de tentoonstelling over Spaanse barokkunst in het Sint-Janshospitaal in Brugge de 50.000ste bezoeker. De gelukkigen, Gwen en Ronald Peeters uit Wassenaar (NL) ontvingen uit handen van burgemeester Dirk De fauw en schepen van cultuur Nico Blontrock de vijftalige catalogus van de tentoonstelling en een boeket bloemen. Ze waren bijzonder aangenaam verrast en verbleven voor de tweede keer in Brugge, ditmaal voor twee nachten.

Burgemeester De fauw constateert opgetogen: “Met nog ruim zes weken te gaan voor de afsluiting op 6 oktober 2019, is de Spaanse barok-expo nu al een van de beste bezochte tentoonstellingen van Musea Brugge uit de voorbije vijf jaar.” Schepen Blontrock valt hem bij: “De zeldzame kans om de hyperrealistische Spaanse sculpturen en schilderijen te zien – de meeste zijn afkomstig uit privébezit – en de bijzondere manier waarop ze worden gepresenteerd spreekt opvallend veel bezoekers aan.”

Gemeten naar de lovende reacties in de internationale pers en onder de vele bezoekers tot dusver, lijkt de redactie van ‘De Standaard’ inderdaad gelijk te krijgen toen zij de Meesters van de Spaanse barok vooraf tipten onder de hoogtepunten op de agenda van museale tentoonstellingen wereldwijd in 2019.

Foto: het Nederlands echtpaar o.a. in het bijzijn van burgemeester Dirk De fauw, Schepen voor Cultuur Nico Blontrock, directeur Till-Holger Borchert, zakelijk directeur Jonathan Nowakowsky en conservator Ruud Priem. / Sarah Bauwens.