Wordt het jouw 2022 goal om veel vaker in de keuken te staan? Dan kan je deze handige keukentips wellicht goed gebruiken. Want een recept volgen is één ding, maar handig vooruit denken is weer iets helemaal anders. Met deze handige keukentips ga jij 2022 smaakvol in!
Geef toe, niets geeft zoveel voldoening als heel veel ‘hmmm’s’ horen wanneer je gezelschap smult van jouw creaties. Met deze handige keukentips til jij al jouw gerechten subtiel naar een hoger niveau en zul je veel van die ‘hmmm’s’ te horen krijgen.

Citroen in de microgolfoven
Vraagt een recept om versgeperst citroensap? Ga dan niet zomaar aan de slag. Zet de citroen voor zo’n twintig seconden in de microgolfoven vooraleer je ‘m uitperst. Zo kan je de citroen niet alleen makkelijker uitpersen, maar komt er ook nóg meer sap uit. Win-win!

Nat brood
Nat brood is nu toch écht het equivalent van natte sokken, of hebben we het mis? Toch is water bij deze tip een key-ingrediënt, want wist je dat je taai brood weer heerlijk zacht kan krijgen in de oven? Houd het brood even onder de kraan. Zet het vervolgens in een ovenschaal in de oven op 150°C voor zo’n tien minuutjes. De hitte zal het water doen verdampen, waardoor je brood eigenlijk gestoomd wordt. De korst wordt vervolgens ook lichtjes krokant. Deze tip had je broodnodig!

Slow cooker
Slow cookers zijn geweldig handige apparaten, maar één ding irriteert ons allemaal: die condens op het deksel dat je eten onnodig waterig maakt. Om te voorkomen dat die condens z’n weg naar het eten vindt, bekleed je het deksel van de slow cooker met wat keukenpapier of zelfs bakpapier. Be gone, waterige maaltijden!

Worteltaart
Een worteltaart gaat altijd goed naar binnen, vooral tijdens de koude wintermaanden. Om ‘m lekker smeuïg en vochtig te houden vanbinnen, vervang je de helft van de hoeveelheid olie met ongezoete appelmoes. Het verandert niets aan de smaak en maakt de worteltaart alleen maar beter!

Poedersuiker
Ken je dat gevoel wanneer je net lekker lang hebt staan zwoegen om het perfecte koekjesdeeg te maken, maar er dan bijna geen zin meer in hebt door die onnodige bloemlaag? We get it, zo’n laagje is nodig zodat de koekjes niet blijven vastplakken, maar lekker is het niet. Vervang dat pak bloem de volgende keer eens door poedersuiker. Op die manier blijven je koekjes niet plakken én blijven ze lekker. Want zeg nu zelf, zo’n extra suikerlaagje kan toch nooit kwaad?

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be