Dat kunstenaars altijd al geïnspireerd waren door de zee hoeven we je niet te vertellen.
Proef zelf ook zeker eens van die artistieke invloed en boek een kortverblijf aan de Kust in één van deze kunstzinnige logies…

Leopold Hotel in Oostende
In een van de mooiste Art-Deco gebouwen van Oostende bevindt zich Leopold Hotel. Dankzij de muziekvoorstellingen en kunsttentoonstellingen die er regelmatig worden georganiseerd, straalt het Hotel de sfeer van een cultuurcentrum uit.

Hotel Van Bunnen in Knokke-Heist
Wake up in art, klinkt het bij Hotel Van Bunnen. Het hotel wil een uitvalsbasis bieden voor het beste van Knokke- Heist: het weidse gevoel van de zee en een eigenzinnige kijk op hedendaagse kunst.

Hotel Duinhof in De Haan
Deze gerestaureerde boerderij uit 1754 profileert zichzelf als een ‘exclusief landhuishotel’. Overal vind je antiek, aankleding met exclusieve Engelse stoffen en luxe.

Hotel Escale in De Panne
Een gezellig hotel gelegen op de zeedijk van De Panne. Alsof het zeezicht nog niet oogstrelend genoeg is, werden de kamers stuk voor stuk bekroond met een origineel kunstwerk van een hedendaagse kunstenaar, zoals Hubert Minnebo, Fernand Vanderplancke, Delphine Boel …

Hotel Du Parc in Oostende
Dit neoclassicistisch hotel ligt op een  steenworp van het strand. De gevels en het interieur van het art deco-cafe zijn omwille van de kunstzinnige uitstraling al decennialang de vaste stek van tal van artiesten en rasechte Oostendenaars.

Foto: www.dekust.be