Het leukste aan een toprestaurant met aansluitende bed and breakfast? Je hoeft niet meer achter het stuur te kruipen, maar kan na het uitgebreid tafelen gelukzalig in een bed neerploffen. En meestal sta je ook nog eens op met een fantastisch ontbijt. What’s not to love? Wij zetten drie van onze topadresjes op een rij voor een weekendje gastronomisch wegdromen.

Dat lekker eten en goed slapen goed samengaan, is voor niemand een geheim. Veel sterrenrestaurants ter wereld zijn dan ook verbonden aan een klassevol hotel. Geen zin om de wereld rondte reizen voor deze droomcombinatie? Gastronomisch overnachten kan ook gewoon in Vlaanderen. Voor een weekendje culinair genieten kan je terecht bij een van deze hotel-restaurants.

Kasteel en Koetshuys
In het centrum van Veurne vind je B&B Kasteel en Koetshuys. In het kasteel, omringd door bomen, vind je, naast andere antieke details, nog de authentieke parketvloer van het gebouw dat al meer dan een eeuw oud is. De avond kan je afsluiten met een drankje in de cocktailbar en goed nieuws, je hoeft enkel nog de trap op richting je kamer. De volgende ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijt in de prachtige setting van het kasteel.
Kasteel en Koetshuys
Lindendreef 5-7
8630 Veurne

Table’O
De meeste dromen zijn bedrog, maar deze gelukkig niet. Een unieke locatie, culinaire verwennerij en stijlvol ingerichte kamers: bij restaurant Table’O kan je genieten van een tot in de puntjes uitgewerkt menu om te overnachten in een van hun rustgevende kamers. Het werk van chef Mitchell Merola en gastvrouw Daniela Sparanero werd in december nog beloond met een verhoging van hun Gault&Millau-score naar 14/20. Dit is gastronomisch overnachten op zijn best.
Table’O
Bovelingenstraat 165
3870 Heers

De Koolputten
Luxe, dat is waar het bij de Koolputten om draait. Op het prachtige domein in Waasmunster waan je je werkelijk even weg van de wereld. En dan heb je het eten nog niet geproefd. Van perfect afgewerkte klassiekers zoals tartaar van rund met gruyèrekaas tot desserts met heerlijk frisse bergamot. Hier vind werkelijk voor elke levensgenieter wat wils.
De Koolputten
Koolputten 2
9250 Waasmunster

Tekst: Gert Dewyspelaere

Foto: www.ambiance.be