Vrouwenlichaam, blanke heuvels, blanke dijen,
je lijkt een wereld zoals je daar ligt in overgave.
Mijn ruwe boerenlijf graaft in je en wekt
het kind diep in je aarde.
   Pablo Neruda

De Nederlandse actrice en presentator Katja Schuurman beweerd, “Mensen horen zich niet te schamen over erotiek en seksualiteit”.  In   haar boek “verboden vruchten” bundelt ze erotische verhalen en gedichten, Erotiek en de liefde bedrijven is toch een van de mooiste dingen die de natuur heeft uitgevonden?  Haar teksten speciaal voor het boekenweekthema van 2017, komen uit de werken van haar favoriete auteurs, Pablo Neruda, Charles Bukowski, Remco Campert e.a. zoals een waar gebeurd verhaal Van Roderik Six dat nog nooit gepubliceerd is ‘Het meisje Mu’, van Linda Rood ‘Metamorfose’, een fragment uit Gimmick!, Hoog Sammie, kijk omhoog van Joost Zwagerman, ‘Nu nog’ van Hugo Claus.

Remco Campert weet met simpele woorden de meest wezenlijke dingen te zeggen:

‘Ja rozen’,

Dit zijn rozen voor je

en alle poézie.

Dit is mijn mooiste pose:

die van liefde’s acrobaat,

zwevend schijnbaar moeiteloos,

maar met krampende tenen

boven een bed

van rozen en doornen

Ik zal je nu beschrijven:

kijk, ik teken rozen op je huid

en jij doornen op de mijne.

Goed,

ik ben acrobaat

Is er een mooiere pose?

Pose van gevaar,

balancerend tussen begeerte en verweer:

ik stijg, ik val en onderwijl:

ik teken rozen

rozen

rozen

en dit zijn rozen.

Met deze unieke bundel erotische gedichten en verhalen laat Katja Schuurman zien hoeveel liefde zij koestert voor het geschreven woord, hoe groot haar liefde is voor de liefde zelf en hoe veelzijdig haar smaak is, iedere auteur kan op zijn eigen manier de liefde bedrijven met zijn woorden. Katja heeft geprobeerd deze verscheidenheid te vangen in haar selectie.

Met haar open geest, intense levensinstelling en unieke kijk op de wereld biedt Katja ons niet alleen een prachtige greep uit de erotische wereldliteratuur, maar ook een inkijkje in de boeiende geest van een van de mooiste vrouwen van ons land.

Auteur: Katja Schuurman

ISBN:  9789044633238

Prijs: 15€
Uitgever: Prometheus