2017 IS EEN FEESTJAAR
Voor sommige landen en regio’s heeft 2017 een heel bijzondere betekenis. Tijdens het Antwerps Vakantiesalon vieren bezoekers mee met Canada, Normandië, Finland of Denemarken en ontdekken de arrangementen van jarige reisorganisaties.
CANADA: GELUKKIGE VERJAARDAG
Dat Canada in 2017 150 jaar bestaat, zal niet onopgemerkt voorbijgaan want het hele jaar staan in het hele land feestelijke evenementen op het programma. De stad Montreal viert daarbij dubbel feest want het is precies 375 jaar geleden dat de stad gesticht werd. 2017 is dus het ideale jaar voor een bezoek aan het uitgestrekte land. Ontdek de verschillende regio’s tijdens een individuele rondreis met een camper of een huurwagen. Laat je tijdens het Vakantiesalon van Antwerpen onder meer verleiden door het aanbod van Wings ’n Wheels (www.wnw.be) of Travel Experience (www.travelexperience.be).
35 JAAR JOKER, 80 JAAR ASTERIAvakantiesalon-joker-r
Al 35 jaar biedt Joker avontuurlijke en groepsreizen aan. Daarenboven kun je bij Joker terecht voor voordelige vliegtuigtickets. Joker viert de verjaardag met een nieuwe reisformule: met Comfort Editions reis je in kleine groepen naar een exotische bestemming maar geniet je van maximaal logiescomfort. De nieuwe formule wordt tijdens het Vakantiesalon van Antwerpen op de stand van Joker in Hal 4 voorgesteld. (www.joker.be).
Ook Asteria Expeditions viert feest. De Brugse reisorganisator biedt in 2017 al 80 jaar unieke rondreizen met Nederlandstalige begeleiding aan. Het gamma bestaat uit onder meer uit expedities naar de Zuidpool, rondreizen door Servië of Costa Rica, culturele reizen naar Rome of Iran of cruises op de Douro. (www.asteriaexpeditions.be).
FINLAND: 100 JAAR ONAFHANKELIJK
Tot 1917 maakte Finland deel uit van Rusland en daarvoor was het een Zweedse provincie. In 2017 viert het land 100 jaar onafhankelijkheid. Een city trip naar Helsinki is de moeite waard maar je leert het land pas goed kennen door rond te reizen door de bosrijke regio’s, te genieten van de eenzame stranden en honderden eilanden. Beleef de winters in Lapland en warm op in een houten sauna. Voor een volledig reisaanbod naar Finland ga je naar de stands van o.m. North & Away (www.northandaway.be).
FIETSEN IN AARHUS, FEESTEN IN PERTH
vakantieslon-arhus-lAarhus is in 2017 culturele hoofdstad van Europa. Denemarkens tweede grootste stad is bovendien een modelstad voor veilig en efficiënt fietsverkeer. Het beste bewijs is een fietsvakantie in Jutland, de vlakke regio rond Aarhus. Wie op zoek is naar een betaalbare vakantiewoning in de regio, moet naar de stand van Novasol.  www.aarhus2017.dk www.zuiderhuis.be www.novasol.be
In 2017 viert de luchtvaartmaatschappij Qantas de 70 jaar oude Kangoeroe route die Londen met Australië verbindt. In 1947 had je vier dagen en negen stops nodig om de route te vliegen. Vanaf maart 2018 check je in Londen in voor een directe vlucht van ‘slechts 17uur’ naar Perth, een van de langste non stop vluchten. De hoofdstad van Western Australia is een ideale vertrekplaats voor avontuurlijke reizen door de grote maar dunbevolkte regio. Het Perth International Arts Festival (PIAF) in maart is een van de belangrijkste culturele festivals van het zuidelijk halfrond.  De wijk City Beach is sinds 100 jaar een deel van de stad. Hier vind je de beste restaurants met spectaculaire uitzichten op de Oceaan. Voor reizen naar Australië, ga o.m. naar de stands van Aussietours (www.aussietours.be) of Travel Essence (www.travelessence.nl). www.westernaustralia.com
NORMANDIE: WIN EEN 2 CV
Hôtel Ferme de la Rançonnière is een gerenoveerde versterkte herenboerderij die al ten tijde van Willem de Veroveraar actief was. 50 jaar geleden werd de historische hoeve verbouwd tot hotel. De huidige Belgische eigenaars maakten er een charmelogies met gastronomisch restaurant van. Het hotel is ideaal gelegen bij de landingsstranden in Normandië.  Wie in 2017 in het hotel logeert, maakt kans om een Citroën 2CV te winnen. Bezoek de stand van het hotel in Hal 2 (Logeren bij Belgen) en je maakt nog meer kans om te winnen. (www.ranconniere.fr)
Het Antwerpse Vakantiesalon vindt van 26 tot 30 januari 2017 plaats in de hallen van Antwerp Expo. Dit salon is Vlaanderens grootste vakantiehappening. De editie van 2016 kende met meer dan 81.000 bezoekers een nog nooit geziene belangstelling.
Meer informatie op
www.vakantiesalon-vlaanderen.com en www.facebook.com/VakantiesalonVlaanderen