Voor de 18-de maal organiseert “De Lambikstoempers vzw” zijn jaarlijks BIERWEEKEND. Deze achttiende editie gaat traditioneel door tijdens het laatste weekend van augustus , nl. zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 in het bezoekerscentrum DE LAMBIEK te Alsemberg (Beersel).
Zaterdag van 14.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Zoals vorige jaren hebben we het ruim aangepakt; we laten de bezoekers de keuze uit meer dan 100 verschillende bieren. Het afgelopen jaar was er één van vele nieuwigheden. Het bierlandschap is constant in beweging. We stellen u dan ook graag een greep uit deze nieuwigheden voor, aangevuld met gevestigde waarden, alsook innovatieve bieren.
Wat dacht u van o.a. een ‘Patagonian Dream’, ‘That’s Miss Brown To You’, ‘Vowa N’ipa?’ of een ‘Zure van Tildonk Stekelbees’.
Alle uithoeken van ons bierlandje komen aan bod. De komende weken kan u onze bierlijst op de voet volgen via http://www.lambikstoempers.be/nl/bierlijst-2017/
Bovendien en naar aloude gewoonte, hebben we eveneens een Grote Lambiektoog waar u meer dan 50 lambiekbieren kan (her)proeven. Zoals elk jaar zorgen we ook zelf voor onze eigen primeur: we opteerden, na het gigantisch succes van vorige jaren, opnieuw voor ons eigen “LAMBOOSKE”. Frambozen opgelegd op lambik van Lindemans. Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen.
Deze 100 bieren zijn slechts een kleine greep uit de Belgische bieren, we kunnen met recht en rede zeggen dat België het bierland is.
Je kan stellen dat elke bezoeker wel een Belgisch bier zal vinden dat in zijn/haar smaak zal vallen (van zoet via fruitig over zuur naar bitter).

En dit jaar zetten we wederom een bepaalde bierstijl extra in de kijker ! Dit jaar hebben we een zeer mooie selectie van buitenlandse bieren gemaakt, uit diverse landen. Komt dat zeker proeven!

Alle bieren worden geschonken in onze eigen “Lambikstoempers”-proeverglazen van 15 cl.. en verkocht aan democratische prijzen. Hierdoor moet het mogelijk zijn om verscheidene van deze bieren te degusteren. De hongerige kunnen plaatselijk snacks aanschaffen : kaas of een lekkere boterham. En ook Sven Deman (Chocolatier Valentino) zal aanwezig zijn om je te laten proeven van artisanale bierpralines … where beer meets chocolate!.

Een niet te missen succes bij de bezoekers is de Biertombola: voor een kleine bijdrage maak je kans om met een mooie bierprijs huiswaarts te keren. Wie niet waagt, niet wint…

En ook de kleinsten zijn meer dan welkom bij ons! Terwijl u proeft (we beschikken over een groot en gezellig buitenterras), kunnen uw kinderen zich uitleven met onze grote kleurwedstrijd of op het BumpFun springkasteel. Voor hen voorzien we ook fruitsap en water.
GRATIS INKOM!
Www.lambikstoempers.be