Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord heeft zaterdag controles gevoerd op plaatsen die gekend zijn voor verkeersgerelateerde overlast. Voor deze controles zette het team onder meer een anonieme patrouille in.

Twaalf bestuurders zijn betrapt doen ze aan het rijden en gsm’en waren. 22 bestuurders negeerden een volle oranje lijn aanwerken aan de M. Delbekelaan. Vier bestuurders deden een verboden manoeuvre ter hoogte van het kruispunt van de Bredabaan met de Deurnsebaan. En aan de Victor Govaerslaan negeerde een bestuurder het rode verkeerslicht. Verder zijn onder meer 20 voertuigen geverbaliseerd omdat ze op het trottoir geparkeerd stonden, vijf omdat ze niet reglementair geparkeerd stonden binnen een woonerf, één iemand had z’n auto op het verdrijvingsvak geparkeerd en vier deden dat op een oversteekplaats voor voetgangers.

Eén bestuurder reed met een snelheid van 170 km/u over de A12 in de richting van Berendrecht. Bij controle bleek ook dat de technische keuring van het voertuig verlopen was.