Van 17 maart tot 14 mei 2017 wordt in het Musée de La Boverie de elfde editie van de Biënnale van de gravure georganiseerd, deze keer in de nieuwe glazen galerij, een uitbreiding naar het ontwerp van architect Rudy Ricciotti. De graveerkunst krijgt dus de eer – en de uitdaging – om deze pure, volledig naar buiten gerichte ruimte in te huldigen. De tentoonstelling “La BD fait sa révolution” die gelijktijdig loopt in de galerij, benadrukt de samenhang en complementariteit tussen uiteenlopende grafische-kunstvormen.
De Biënnale van de gravure stelt recent werk voor van 37 kunstenaars die door de jury geselecteerd werden uit de 550 ingediende dossiers. Zoals bij elke editie zijn veel landen vertegenwoordigd. Naar goede gewoonte is er werk uit België, Frankrijk, Nederland, Polen, Spanje en Duitsland, maar ook uit verre landen zoals Mexico, Brazilië, India, Australië, Estland, Thailand of Maleisië. De tentoonstelling brengt een patchwork van de moderne productie aan de hand van meer dan tweehonderd werken in zwart-wit of in kleur, gemaakt met traditionele technieken of bijzondere plastische effecten.
Een van de opmerkelijke nieuwigheden is het feit dat de organisatoren de formule van de tien vorige edities in een nieuw kleedje wilden steken en aan de kunstenaars gevraagd hebben om rond een bepaald thema te werken: “afdwalen”, naar de aftakking van de waterloop rond de museumsite. Het afdwalen van de tijd, het geheugen, gevoelens, het lichaam … elke kunstenaar kan er de inspiratie in vinden die aansluit bij zijn gevoeligheid.
Bovendien zal in deze editie voor het eerst de winnaar die door de jury verkozen werd, de Prijs van de Biënnale uitgereikt krijgen, een bedrag van € 5.000 om creativiteit aan te moedigen.

Parc de la Boverie B- 4020 Liège
+32 4 238 55 01
info@laboverie.com
www.laboverie.com