In het Park Steytelinck wordt volop gerepeteerd. Muzikanten, acteurs, dansers en technici – waaronder ruim 100 vrijwilligers uit Wilrijk en omgeving – bereiden er ‘Midzomernachtsdroom’ voor. Dit wordt vanaf vrijdag 3 september 8 maal vertoond.
 
Voor deze productie werkt theatergroep Compagnie Lodewijk/Louis samen met een grote groep vrijwilligers uit Wilrijk en omgeving die onder meer acteren, kostuums vervaardigen en het decor opbouwen. Aan ‘Midzomernachtsdroom’ werken ook dansers mee van de nieuwe Wilrijkse vereniging Huys Arts en muzikanten van Academie Wilrijk.
 
Het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern verlenen eveneens hun medewerking. Het Park Steytelinck is het even fraaie als toepasselijke décor voor deze komedie van Shakespeare boordevol magische liefdesperikelen in een bos.
 
Vrijwilligers kijken uit naar première
Voor de vrijwilligers zijn het spannende dagen. Enkele van hen doen hun verhaal in het ‘2610 Magazine’, het infoblad van het district Wilrijk dat eerstdaags in alle brievenbussen van het district valt:
·        Actrice Chantal: “Ik zing al bij Academie Wilrijk, maar acteer nu ook in ‘Midzomernachtsdroom. Ik kijk er nu al naar uit om te mogen optreden in het Park Steytelinck!”
·        “De dialogen zijn best pittig: samen met een andere acteur moet ik om de haverklap andermans zinnen afmaken”, vertelt acteur Wim.
 
Deze en andere getuigenissen over de voorbereidingen van ‘Midzomernachtsdroom’ zijn terug te vinden in het herfstnummer van het  ‘2610 Magazine’ en op www.wilrijk.be.

Tickets verkrijgbaar via cc De Kern
‘Midzomernachtsdroom’ gaat in première op vrijdag 3 september om 19.30 uur. Daarna wordt de voorstelling nog opgevoerd op 4, 5, 8, 9, 10, 11 en 12 september. De opvoeringen op 3 en 4 september zijn reeds uitverkocht, voor de andere zijn nog tickets verkrijgbaar. Deze kosten in voorverkoop 15 euro bij cultuurcentrum De Kern via www.ccdekern.be/midzomernachtsdroom.