Pindakazen en andere evenwichtige spreads voor op de boterham doen het goed bij Delhaize met een stijging van 22% ten opzichte van 2019. De supermarktketen lanceert daarom in oktober een nieuwe lijn van 5 notenspreads met Nutri-score B. De pindakazen van het huismerk van Delhaize bestaan voor 100% uit noten, zijn vegan en bevatten heel wat noodzakelijke vitaminen en mineralen die een perfecte toevoeging zijn voor een gebalanceerd dieet. Bovendien zijn er heel wat creatieve recepten mogelijk met pindakaas en vormt het een evenwichtige aanvulling voor ieder gerecht. 

100% noten met Nutri-score B

Spreads voor op de boterham doen het in het algemeen goed bij Delhaize met een algemene stijging van 22% en in het bijzonder de pindakazen die een stijging van 39% kennen. Momenteel bestaat het assortiment in notenspreads uit 8 verschillende soorten van verschillende merken zoals Calvé, Natural Nut’ly en het Delhaize huismerk. Dat assortiment werd uitgebreid met nog vijf notenspreads van het Delhaize huismerk. De selectie notenpasta’s van Delhaize bestaan, zoals leesbaar op het etiket, voor 100% uit noten en zijn dus vrij van palmolie en toegevoegde suikers. Op deze manier weten de consumenten precies wat ze in huis halen bij aankoop van het assortiment notenpasta’s. Deze hebben een Nutri-score B waardoor het gemakkelijk is om een evenwichtige keuze te maken. Het nieuwe assortiment bestaat uit: 

      • Crunchy pindakaas
      • Original pindakaas
      • Pinda/cashew-notenpasta
      • Pinda/cashew/amandel-notenpasta
      • Amandelpasta 

Ook een biologische notenpasta zal later dit jaar in de rekken verschijnen. Met deze 100% natuurlijke spreads geeft Delhaize antwoord op de stijgende vraag naar biologische en verantwoorde producten. Alle pindakazen van het Delhaize huismerk zijn vegan, zitten boordevol proteïnen, natuurlijke vezels, gezonde vetten, vitamine-E en magnesium.
 
Evenwichtige en heerlijke aanvulling bij elk gerecht

Naast evenwichtig zijn de spreads ook zeer veelzijdig. Pindakaas kan gebruikt worden in een uiteenlopend gamma van recepten. Zo kan er gemakkelijk een gezonde variant van koekjes met pindakaas en pure chocolade van worden gemaakt. Ook brownies met pindakaas zijn een lekkere variant op de klassieker. Traditioneel stelt pindakaas ook tijdens het ontbijt niet teleur. De spread gaat prima als topping bij havermout, op de boterham en zelfs bij pannenkoeken.
De notenspread is niet enkel lekker in zoete gerechten, er bestaan ook heel wat hartige gerechten op basis van pindakaas. Zo kan men opteren voor een Thaise Salade met Scampi met Nutri-score A en voor de meatlovers een gemakkelijk recept voor het maken van Saté Met Rund.

Foto: www.delhaize.be