PURE is een meeslepende performatieve installatie die de invloed onderzoekt van verbeelding en verhalen op onze perceptie van de werkelijkheid en hun impact op de relaties waaruit «Ik» en de «andere dingen» bestaan. Zwaaiend tussen beeldende kunst en performance, genereert PURE interacties tussen lichamen en objecten en creëert het situaties waarin het publiek, de performers en de installaties een gelijkwaardige functie hebben tot een gemeenschappelijk kunstobject.

PURE is een meeslepende performatieve installatie die de invloed onderzoekt van verbeelding en verhalen op onze perceptie van de werkelijkheid en hun impact op de relaties waaruit «Ik» en de «andere dingen» bestaan.

​Geleid door een parcours gemaakt van permanente situaties en latente visuele composities, activeert het publiek deze levende beelden door simpelweg hun fysieke aanwezigheid erin op te nemen. Met elke persoonlijke achtergrond en geschiedenis die een rol speelt, worden bezoekers uitgenodigd om de verschillende manieren te verkennen waarop we onze realiteit ontwerpen, variërend van hoe we ervoor kiezen om een ​​beeld te construeren tot onze meer onbewuste hoop, angsten of verlangens.

​Zwaaiend tussen beeldende kunst en performance, genereert PURE interacties tussen lichamen en objecten en creëert het situaties waarin het publiek, de performers en de installaties een gelijkwaardige functie hebben tot een gemeenschappelijk kunstobject.

De lichamen van de bezoekers en de performers zijn het belangrijkste materiaal dat de visuele installaties samenstelt die door de tijd veranderen. Gezien “de voorstelling” als een evenement dat plaatsvindt in verschillende ruimtes van één locatie, betrekt PURE alle  protagonisten (professionals / amateurartiesten en bezoekers) bij wederzijdse activiteit.

PURE wordt gecreëerd als een uniek «parcours» in elke theater-, galerie- of andere presentatiecontext. Deze creatie vindt plaats tijdens een workshop van 3 dagen met lokale vrijwilligers en artiesten. De workshop is op elk moment open voor observatie of deelname van nieuwe vrijwilligers. Na het bezoeken van de installatie heeft iedere bezoeker de mogelijkheid om als performer deel te nemen aan de volgende presentaties.

PURE is het tweede deel van de trilogie ETERNIA, ontwikkeld vanuit het Spinoza-concept van «Eeuwigheid» en is nauw verbonden met geboorte en dood.

Foto’s: Paul McGee en Christian Bakalov / www.0090.be